SMAKI PODLASIA
W dniu 2 lipca 2017r.,  już po raz siódmy odbyła się impreza plenerowa promującej podlaskie kulinaria. Chętni mogli prześledzić proces wypieku sękacza i warzenia piwa, uczestniczyć w tłoczeniu oleju lnianego oraz obejrzeć działanie leśnej bimbrowni. Swoje umiejętności zaprezentował też zawodowy szef kuchni, który przygotował dania z produktów regionalnych. Tradycyjne przyrządzanie dań podlaskich przybliżyło Koło Gospodyń Wiejskich z Szumowa. Podczas imprezy odbył się konkurs kulinarny na Smak Podlasia.

Program wydarzenia: Program festynu kulinarnego SMAKI PODLASIA_2017
Regulaminy oraz karta zgłoszeniowa znajdują się poniżej:

Regulamin konkursu kulinarnego pobierz
Regulamin imprezy pobierz
Regulamin (wystawcy) pobierz
Karta zgłoszeniowa (wystawcy) pobierz

Fotorelacja: